Logo
Gezicht op dorp

PRAKTISCHE VRAGEN

Uw vragen aan ZeeGam over U mogelijke medewerking
Note: Deze vragen en antwoorden zijn gemakshalve uitgegaan van het geven van mannelijke hulpverlening, maar het kan net zo goed zijn dat een vrouw hulp verleent en dat de man als toerist meegaat.

Mag ik mijn vrouw meenemen? Zij wil zich ook nuttig maken, is er ook voor haar iets te doen?
De bedoeling is om kennisoverdracht te doen plaatsvinden. Als uw vrouw ook kenbaar maakt welke kennis zij wil en kan overdragen, dan kunnen onze projectleiders daar in hun programma rekening mee houden.

Mijn vrouw wil mee, maar wil alleen maar vakantie houden. Wat is er voor haar te beleven. Is zij mij de hele dag kwijt?
De daginvulling wordt gemaakt met onze mensen ter plaatse, uw vrouw kan gewoon doen wat elke toerist zou doen in Gambia, strand, rust, winkelen, excursie, met u mee gaan naar de plaatselijke bevolking, met hen praten en zien hoe zij leven.

Hoeveel uur per dag moet ik me beschikbaar houden?
U moet uw eerste bezoek zien als een oriëntatie, en uw werk als georganiseerde excursie waarbij u in de gelegenheid bent uw kennis over te dragen door het geven van aanwijzingen en adviezen aan de mensen ter plaatse.
Het is dan verder geheel aan u om vast te stellen of u in ons programma past. Als u net als wij voor het land gaat voelen, kunt u zelf wel aangeven wat u kunt doen.

Wat kan ik in twee weken bijdragen en wat gebeurt er als ik weer in Nederland ben. Zijn er dan andere mensen die mijn werk voortzetten of zakt de boel dan weer in elkaar.
Hoe zorgt de stichting voor continuïteit?

De stichting zorgt door het bewaken van een stappenplan dat alleen die zaken worden opgestart die kunnen worden voortgezet.
Uw bijdrage zal voor namelijk zijn reeds opgestarte zaken beter te laten lopen door de inbreng van uw werk ervaring. Hoe meer tijd u besteedt aan dit onderricht hoe meer kans dat uw werk resultaat oplevert.

Zijn er nog andere groepen van mensen die gelijksoortig werk doen door het inzetten van kennis?
In onderstaande lijst kunt u sites vinden van andere stichtingen die ook vooral met mensen werken, en waar geld pas op de tweede plaats komt.
www.pum.nl (kennis overdracht door oudere managers)
www.vso.nl (uitzending vrijwilligers)
www.stichtingbouwen.nl (Nederlandse Stichting Bouwen)
www.kviv.be (Belgische ingenieurs)
www.wot.utwente.nl (universiteit van Twente, doet onderzoek naar wind en water)
www.peacecorps.gov (Amerikaanse vrijwilligers die dit werk 2 jaar doen)

 

Laatste wijziging op 08.07.2009