Logo
Gezicht op dorp

Algemene praktisch vragen over Gambia

Wat kost de reis naar Gambia?
De reis naar Gambia kost afhankelijk van het seizoen en de tijd dat u er wilt verblijven 400 tot 800 euro voor de vlucht. Informatie is te vinden op www.travelpoort.nl

Hoe verloopt de reis, waar vlieg ik vandaan?
U vliegt normaal via Brussel of Amsterdam afhankelijk waar u de voorkeur aangeeft. Voor meer informatie zie www.travelpoort.nl

Hoe word ik opgevangen. Staat er iemand op ons te wachten?
U wordt door de organisatie of het door uw gekozen hotel opgehaald op de luchthaven.

Wie is onze contactpersoon?
Onze projectleider ter plaatse komt u afhalen op Banjul Airport

Waar slaap ik?
In een door de organisatie geregeld hotel. Dit zal meestal Gambian Paradise Club zijn.
www.gambianparadiseclub.com

Wie reist er nog meer mee?
U reist op eigen gelegenheid zoals dit normaal gaat naar een vakantiebestemming, maar door uw contact vooraf met ZeeGam krijgt u relevante aanvullende informatie die doorgaans niet in reisgidsen te vinden is.

Wat zijn de eetgewoonten in Gambia?
Zie kenniscentrum: informatie over Gambia

Hoe zijn de gezondheidsvoorzieningen ter plekke?
            Zie kenniscentrum: gezondheid
            Ter plekke zijn we afhankelijk van primaire gezondheidsvoorzieningen.
Veelal is er in de toeristenvoorziening wel een weg gevonden naar private artsen en betere medici maar de situatie is niet te vergelijken met westerse omstandigheden.
Bij serieuze problemen is het dus stabiliseren en terug naar Nederland.

Wat moet ik meenemen?
Wij moeten naar Gambia dus altijd en eenvoudige reisapotheek mee nemen en altijd malaria tabletten. Zie kenniscentrum: gezondheid
Zijn er uitgaansmogelijkheden?
Gambia is geen land om echt uit te gaan, maar voor de toeristen is er altijd wel een bar of dansgelegenheid te vinden. Er zijn bars en restaurants, er zijn zelfs enkele casino’s.
Uit gaan betekent in Gambia lekker zitten, eten, kijken naar mensen en het straatbeeld, gezellig praten met de Gambianen, met muziek op de achtergrond of nadrukkelijk aanwezig tromgeroffel.

Hoe is ter plekke met vervoer geregeld?
Het vervoer heeft diverse stadia van mogelijkheden.
Toeristentaxi, Privé auto van de stichting, of bussen van de touroperators
Algemene taxi, huurauto.
Openbaar vervoer in 8 persoonsbusjes gevuld met 16 of meer mensen, dit is echter de goedkoopste en meest interessante vorm van transport en de mogelijkheid om met de bevolking in contact te komen. Het tarief van deze bus is 70 eurocent voor een afstand van 30 km.

Welke attracties zijn er?
            Zie kenniscentrum
De stichting ZeeGam werkt voor namelijk op locatie aan de rivier. Voor een eerste indruk bezoekt u de site Hidden Gambia www.hiddengambia.com
van een Engelse touroperator.

Ook op de site van Gambia Tourgides www.gambiatourguides.co.uk krijgt u een goede indruk van wat er te beleven valt. Het uitgaansleven concentreert zich rondom restaurants en bars
Moet ik me laten inenten en wat kost dat?
Verplichte inentingen zijn er niet. Raadpleeg vooraf echter uw huisarts en vraag hem om advies .U moet echter wel middelen slikken om malaria te voorkomen. Niet alle verzekeraars vergoeden de pillen die circa 3 euro per stuk kosten.
Wordt er veel gebedeld?
Het bedelen kent men niet zo zeer in Gambia. Men wil graag uw vriend worden, want een vriend scheep je niet af met een aalmoes.
Welke papieren moet ik meenemen?
Voor Gambia is alleen een geldig paspoort nodig, dit moet echter nog drie maanden geldig zijn bij het verlaten van het land.
Wat is het betaalmiddel. Moet ik geld meenemen. Kan ik daar pinnen?
Het betaalmiddel is de Dalassie (1 euro is circa 33 Dalassie). Normaal gesproken wisselt u contant bij een bank of geldwisselaar. Pinnen is beperkt mogelijk met Visakaart. De andere kaarten werken niet.
Welke taal moet ik spreken?
De bevolking spreekt 4 inlandse talen, maar de mensen die u in de toeristengebieden ontmoet spreken allemaal Engels.
Hoe ziet het straatbeeld er uit?
Het straatbeeld is bij eerste ontmoeting vol indrukken van een derdewereldland, maar als u wat langer in Gambia bent, zult U steeds meer de relaxte sfeer gaan waarderen, zie kenniscentrum
Hoe reageren de Gambianen op mij?
Vriendelijk. Ze zien u als de man met een gevulde geldbuidel. Onderdanig zal hij proberen uw vriend te worden. Gelijktijdig zal hij proberen u te claimen als de beste slimste en enige vriend, want uw geld mag niet naar een ander gaan, want dan is het in zijn ogen geen goede bestemming.
Is het veilig op straat. Is er veel misdaad?
De straffen zijn zeer zwaar. De Gambiaan zal dus niet snel in de fout gaan voor een kleinigheid.

Zijn er veel insecten, slangen?
In de accommodatie komt u wel eens een spin of ander kruipend dier tegen, het hoort een beetje bij een derdewereld land, maar gevaarlijke dieren zijn er niet echt maar het is natuurlijk wel op passen welke steken of beetjes u krijgt. Er zijn meer dieren dan alleen de teek. Om u te informeren wat wel of geen gevaarlijke slangen zijn is er een eenvoudig educatie centrum om te bezoeken U zult hier in elk geval gerust gesteld van terug komen wat slangen betreft.

Waar kan ik nog meer informatie vinden over Gambia?
In de boekhandel of bibliotheek is veel te vinden over Gambia. Maar u kunt ook via het kenniscentrum veel leren Link

Laatste wijziging op 08.07.2009